WAT IS BITCOIN?

Bitcoin (afgekort BTC) is een cryptovaluta en een nieuw digitaal betaalmiddel. Het is de eerste gedecentraliseerde digitale munt die werkt zonder tussenpersoon zoals een centrale bank of centrale beheerder.

Het netwerk is peer-to-peer en de transacties gebeuren tussen de gebruikers onderling waarbij deze transacties worden geverifieerd via netwerk door het gebruik van cryptografie en worden opgeslagen in een openbare gedistribueerde database.

Deze database wordt echter ook wel blockchain genoemd, waar gemiddeld eens in de 10 minuten een blok aan wordt toegevoegd.

Wanneer je je afvraagt wie het internationale systeem Bitcoin heeft uitgevonden en opgezet, dan lees je al snel de naam Satoshi Nakamoto. Deze persoon staat bij iedereen bekend als de ontdekker van de Bitcoin, maar niemand weet wie deze persoon daadwerkelijk is.

De echte naam en afkomst zijn bij geen enkele gebruiker van de Bitcoin bekend en zijn een groot mysterie voor vele bezitters. Sommige mensen zijn op onderzoek gegaan en gaan ervan uit dat de oprichter een Amerikaanse man is.

De naam doet vermoeden dat de persoon uit Japan komt, maar echter wordt er niet gebruikt gemaakt van Japanse tekens in de codering lijkt dit niet het geval te zijn. De uitvinder bezit ongeveer een miljoen Bitcoin en is daarmee zeker miljardair.

BITCOIN FEITEN

– Er is een limiet van 21 miljoen aan Bitcoins

De grootste transactie was 147 miljoen dollar waard in 2013, en heeft op dit moment een waarde van meer dan 10 miljard dollar.

22 mei is een internationale Bitcoin Pizza Day, nadat in 2010 twee pizza’s zijn gekocht voor 10.000 Bitcoins.

– 90% van alle Bitcoin adressen heeft minder dan 0,1 BTC.

– De Amerikaanse FBI bezit totaal 1.5% van alle Bitcoins.

Zie ook: Wat is Ethereum?