METAMASK WALLET

MetaMask is een webbrowser-extensie voor Chrome, Firefox en Brave die wordt gebruikt om acties te verrichten in de Ethereum-Blockchain. Dit betreft alle ERC20 munten in het netwerk.

Gebruikers kunnen hiermee Private Keys opslaan en beheren, transacties verrichten, tokens verzenden en ontvangen en op een veilige manier verbinding maken met gedecentraliseerde applicaties (dApps).

Ze profileren zichzelf als een veilige identiteitskluis voor het Ethereum-netwerk en werken als een connectie tussen internetbrowsers en het Ethereum-netwerk.

Voor standaard gebruikers werkt het als een Ethereum-wallet, waardoor ze alle ERC20-tokens kunnen kopen en beheren, transacties verrichten en ontvangen. Daarnaast kunnen ze op een veilige manier gebruikmaken met de gedecentraliseerde applicaties (dApps).

Ontwikkelaars gebruik MetaMask om rechtstreeks dApps te ontwerpen zonder hiervoor de nodige complexe processen uit te voeren in de volledige Ethereum-omgeving. MetaMask communiceert als het ware met de Ethereum-blockchain door middel van deze webapplicaties.

Hier onder beschrijven wij hoe hoe je je Shiba Wallet in orde kan maken.

BEGIN HIER OM EEN WALLET AAN TE MAKEN


Stap 1: Surf naar https://www.metamask.io/download.html en klik op ‘Install MetaMask for Chrome’.

Stap 2: Klik op “Add to Chrome” en dan wanneer er een pop-up verschijnt klik je op “Add Extension”.

Stap 3: Wanneer de Extensie geinstalleerd is, word je nu naar een andere pagina gestuurd. Je gaat beginnen met het opzetten van jouw web portemonnee. Klik op “Get Started”.

Stap 4: Op dit moment kan je je huidige web portemonnee terugzetten (d.m.v. een 12-word seed phrase) of een nieuw web portemonnee aanmaken. Als je kiest voor een nieuwe MetaMask web portemonnee kies dan voor “Create a Wallet”.

Stap 5: Kies geheel vrijblijvend of MetaMask jouw statistieken mag gebruiken. Dit is voor 100% jouw eigen keuze.

Stap 6: Maak nu een wachtwoord aan voor jouw web portemonnee. Moet minimaal 8 characters lang zijn. Wanneer je beide velden hebt ingevuld klik je op “Create” om verder te gaan.

Stap 7: Je krijgt een serie van 12 woorden dat je moet opschrijven. Deze 12 woorden zijn jouw sleutel tot jouw wallet en moeten dus ook strikt geheim blijven. Met deze serie woorden kan je overal ter wereld jouw wallet openen. Het is daarom ook zeer belangrijk dat je deze woorden goed opschrijft, opslaat en veilig opbergt. Wanneer je dat gedaan hebt klik je op “Next”.

Stap 8: Er wordt gevraagd de twaalf woorden opnieuw in te voeren in de volgorde waarin ze verschenen zijn om er zeker van te zijn dat u ze correct hebt opgeschreven. Zodra u deze stap hebt voltooid, klikt u op “Bevestigen” om verder te gaan. Als u de woorden verkeerd hebt ingevoerd, wordt u gevraagd deze stap over te doen totdat u het goed hebt gedaan.

Let op: De woorden kunnen dus maar op 1 volgorde.

Stap 9: Gefeliciteerd! U heeft met succes uw MetaMask web portemonnee ingesteld! Klik op “All Done” om uw nieuwe portemonnee te bekijken!

HOE NU VERDER?

Onder de sectie aan de bovenkant met het label “Account 1” is uw portemonnee adres. Dit is het adres waar u uw munten naar toe zult sturen. U kunt direct klikken op het adres en het zal worden gekopieerd naar uw klembord. Plak het waar u maar wilt om te zien hoe het eruit ziet. Uw adres zal beginnen met 0x gevolgd door een reeks cijfers en letters.

Wees voorzichtig met welke munten je naar deze portemonnee stuurt. Niet alle munten zijn gebaseerd op Ethereum (ERC-20), wat betekent dat het verzenden van munten die niet zijn gemaakt op het Ethereum Netwerk hier niet zullen verschijnen.

Tenslotte heeft u de mogelijkheid om de extensie aan uw browservenster vast te maken, zodat de portemonnee gemakkelijk toegankelijk is. Zodra het is vastgepind, zal het er ongeveer zo uitzien:

Laten we nu samen de Shibatoken beschikbaar maken op jouw web portemonnee volg de stappen.

Stap 1: Navigeer naar jouw Metamask wallet en vind de “Add Token” knop. En klik op “Add Token”.

Stap 2: Zoek de tab “Custom Token” en klik erop. Onder deze tab ziet u een leeg veld met het label “Token Contract Adres”. Dit is waar u het contractadres toevoegt voor het token dat u wilt toevoegen. Het contractadres van Shibatoken is


0x95ad61b0a150d79219dcf64e1e6cc01f0b64c4ce

Plak het adres in en de rest wordt voor u ingevuld. Klik op “Volgende” om verder te gaan.

Stap 3: Het volgende scherm vraagt u alleen om te bevestigen of u het token wilt toevoegen of niet. Dit is uw kans om te controleren of u het juiste token hebt toegevoegd. Zodra u het heeft bevestigd, klikt u op “Tokens toevoegen” om verder te gaan.

Stap 4: Het volgende scherm vraagt u alleen om te bevestigen of u het token wilt toevoegen of niet. Dit is uw kans om te controleren of u het juiste token hebt toegevoegd. Zodra u het heeft bevestigd, klikt u op “Tokens toevoegen” om verder te gaan.

Zodra u het token succesvol heeft toegevoegd, zal MetaMask u terugleiden naar de portemonnee van het token. Ga terug naar uw hoofdaccount om het token te bekijken, omdat het nu ook in uw hoofdportemonnee staat.