DE BONE TOKEN

SHIBA INU TOKEN VAST ZETTEN VOOR DE BONE TOKEN

Als je je tokens begraaft bij Shibaswap krijg je daar een andere token voor terug, de $BONE token.

$BONE token is de stem van het project. Omdat Shiba Uni geen eigenaar heeft maar wel een community telt je stem in het verdere loop van het project zwaarder des te meer $BONE tokens jij hebt. Het kan dus zijn dat deze token erg gewild word.. Zie nu bijvoorbeeld hoeveel interesse er is in Shiba Inu.

STAKEN! WAT IS DAT NOU PRECIES?

Je kan staking (inleggingen) beschouwen als een alternatief voor mining maar dan zonder hardware. Het houdt in dat je geld in een cryptocurrency-wallet bewaard om de beveiliging en de werking van een blockchain-netwerk te ondersteunen. Simpel gezegd, staking is het vastzetten van cryptocurrencies waarvoor je vervolgens beloningen ontvangt.

In de meeste gevallen kan je de coins rechtstreeks vanuit je crypto-wallet, zoals bijvoorbeeld Metamask Wallet, staken. Aan de andere kant bieden veel exchanges, staking-services aan bij hun gebruikers. Met Binance Staking kun je op een uiterst eenvoudige manier beloningen verdienen – het enige wat je hoeft te doen is je coins op de beurs te houden. Hierover later meer.


Om beter te begrijpen wat staking is, moet je eerst weten hoe Proof of Stake (PoS) werkt. PoS is een consensusmechanisme waarmee blockchains energie-efficiënter kunnen werken met behoud van een behoorlijke mate van decentralisatie (althans in theorie dan). Laten we eerst dieper ingaan op hoe PoS en staking werkt.

WAT IS PROOF OF STAKE (PoS)?

Als je weet hoe Bitcoin werkt, bent je waarschijnlijk ook bekend met Proof of Work (PoW). Het is het mechanisme waarmee transacties in blocks kunnen worden verzameld. Vervolgens worden deze blocks aan elkaar gekoppeld om de blockchain te creëren. Miners zijn constant bezig om een complexe wiskundige puzzel op te lossen, en wie deze het eerst oplost, krijgt het recht om het volgende block aan de blockchain toe te voegen.


Proof of Work is een zeer robuust mechanisme gebleken om consensus op een gedecentraliseerde manier te verkrijgen. Het probleem is echter dat dit veel berekeningen met zich meebrengt. De puzzel waarvoor de miners met elkaar strijden om op te lossen, heeft geen ander doel dan het netwerk veilig te houden. Je zou ook kunnen stellen dat de hoeveelheid aan complexe berekeningen het netwerk rechtvaardigt.

Wellicht vraag je inmiddels wel af: zijn er andere manieren om gedecentraliseerde consensus te behouden zonder de hoge kosten voor het maken van deze berekeningen?
Heel simpel: Proof of Stake! Het idee is dat deelnemers coins (hun “Stake”) kunnen vastzetten, en met bepaalde intervallen wijst het protocol willekeurig het recht toe aan een van hen om het volgende block te valideren. Meestal is de kans om te worden gekozen evenredig met het aantal coins dat wordt ingezet – hoe meer munten worden vastgehouden, hoe groter de kans.

Kortom, op deze wijze wordt niet bepaald dat deelnemers een blok mogen maken, gebaseerd op hun vermogen om hash-uitdagingen op te lossen zoals het is met Proof of Work. In plaats daarvan wordt dit bepaald door de hoeveelheid staking-coins die ze vasthouden.


Sommigen beweren dat de productie van blocks door middel van staking een hogere mate van schaalbaarheid voor blockchains mogelijk maakt. Dit is een van de redenen waarom het Ethereum-netwerk van plan is te migreren van PoW naar PoS in een reeks technische upgrades die gezamenlijk ETH 2.0 wordt genoemd.